Блог класация И накрая щипка сол: Пиле със сос " Бешамел " на фурна

събота, 15 ноември 2014 г.

Пиле със сос " Бешамел " на фурна


































ПРОДУКТИ:

1кг.пил.филе/бутчета/
2 глави кромид лук
2 зелени чушки
150-200гр.гъби
сол на вкус
олио

кашкавал за поръсване-100гр

ЗА СОС"БЕШАМЕЛ":
сол
2сл.брашно
30-40 гр.кр.масло
0,5 л. прясно мляко
черен пипер
кашкавал-50гр добавен в соса


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Филето /бутчетата*/се нарязва на парчета
и се запържва в олиото,прибавя се нарязания лук,
чушка и гъби.Посолява се и
когато изври течността от гъбите ,
се пресипва в тавичка.Приготвя се гъст сос "Бешамел" .
В по-дълбок съд разтапяме маслото
ръсим брашното и бъркаме .
Изсипваме студеното мляко 

на части и бъркаме
да стане на еднородна смес,посоляваме,
поръсваме с черен пипер и оставяме
да ври на слаб огън около 5-6 минути.
Добавяме кашкавала и когато
се разтопи и поливаме месото
и зеленчуците.Запичаме за десетина минути в
предварително силно загрята фурна,
поръсваме с настъргания кашкавал
и оставяме в ИЗКЛЮЧЕНАТА фурна да се разтопи.
Ястието може да се приготви без зеленчуците,

да се замени кашкавала с
топено или пушено сирене ,
с печено месо ,а също и с пържолки на скара.
Добър апетит!

*Ако приготвяте ястието с бутчета ,добре ще е да добавите малко вода или вода и бяло вино 1:1 и да запечете във фурната ,за да се изпекат добре и омекнат,преди да ги залеете със соса.

При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (28) алкохолни (10) баници (13) барбекю-скара-грил (3) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (25) бишкоти (6) бонбони (3) брауни (2) букли (3) бутер тесто (7) българска кухня (1) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (82) дреболии (2) експерименти (23) за гости (28) заек (6) закуски (58) здравословно/диетично (2) зеленчукови (44) зимнина (1) какао (8) картофи (11) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (5) кифлички (2) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (12) крем (25) кулинарни книги (50) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) майонеза (13) макарони-паста (3) мезета (12) млечни (61) мляно месо (11) моето бебе и аз (1) на фурна (10) наденица (1) напитки (14) направи си сам (38) нещо набързо (56) ориз (8) основни (52) от кулинарни книги и списания (5) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (4) пица (6) плодови (50) полезно (1) предястия (7) претцел (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (4) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (5) сач (3) свежо (54) свинско месо (10) сирене (19) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (77) тесто (20) торти (30) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (29) хляб (26) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (38) щтрудел (1) ядки (15) яйца (55) ястия с гъби (3) ястия с пиле (32) Jamie Oliver (4) oplympus (2) SO into FOOD (9)

Архив на блога

Коментари

Instagram

 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics