Блог класация И накрая щипка сол: Торта "Закуска"

19.09.2014 г.

Торта "Закуска"






За тази торта чух преди доста време в предаването "На кафе"с Гала,представи я Венета Рангелова и ми се стори
много странна.Торта с хляб!!!Стори ми се наистина странно.Както и да е, забравих...но преди няколко дни случайно попаднах на една публикация някъде из интернет и реших-ЩЕ СЕ ПРОБВА.





Оригиналната рецепта е тази:


" Бисквитен сладкиш с какао, орехи и сметана "


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


2 пакета бисквити “Закуска”

1 маргарин “Калиакра”

1 чаша захар

3 супени лъжици какао

Орехи – повече от чаша, нарязани на ситно, а не смляни

Средата на половин хляб, да не е от най-меките

3-4 супени лъжици прясно мляко

Ванилия


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Сместа за крема се прави от всичко без бисквитите,
като прясното мляко се добавя накрая.
Всичко се разбива с миксер и на финал се изсипват и орехите.
В една табла се нареждат бисквитките, предварително потопени
в прясно мляко и между редовете се маже с този крем.
3-4 реда се правят, отгоре пак обилно с крем, като може да се украси
с плодове или сметана. Не се пече.
Но 3-4 часа трябва да престои в хладилника.
Става страхотна - нито личи бисквитата, нито хляба,
чудиш се какво от какво е направена."


Продуктите,които аз ползвах :


1/2 опаковка бисквити „Закуска” 

½ бял хляб-без кората/около 6-7 филийки/

250 гр.краве масло

1 чаена чаша пудра захар

2 ванилии

1опаковка какао от малките-50гр

Прясно мляко за потапяне на бисквитите и напояване на хляба

орехи за крема и за украса



Потапяме хляба в топлото прясно мляко и го изцеждаме хубаво.Прибавяме размекнатото масло,пудрата захар,какаото и ванилията.Разбиваме добре на пухкав крем и добавяме натрошените орехи.Във форма постлана с фолио за свежо съхранение редим потопени в
прясно мляко бисквити .Намазваме с крем,после втори ред бисквити ….и така докато свърши крема.
Понеже формата ,която ползвах е малка, използвах само по около половин пакет от бисквитите,но за сметка на това целия крем.Тортата трябва да престои една нощ в хладилника,едва след това се изважда от формата и се украсява.Ако не ви се чака,то камерата значително съкращава времето за чакане.Естествено аз така направих :)Tа кой може да чака,когато има торта в хладилника?!Но все пак е хубаво да престои и ако имате възможност да я изчакате една нощ,направете го,ще ви се отблагодари със страхотен вкус.Освен това е икономична откъм продукти,приготвя се бързо,а вкусът и е...За вкусът....Вкусът...вкусът е неочакван-хляб не се усеща в нито един момент,а напротив -наситен шоколадов вкус...иииии знам вече -ще повторя задължително.Опитайте я!!!

























Това е още един вариант на торта"ЗАКУСКА",приготвен по описания начин,но съм заменила бисквитите и хляба с пандишпанови пръчици.Продават се в големи пакети.
В крема съм добавила и натрошен шоколад и капачка ром.Украсата е с бита сметана и течен шоколад.


При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

3 мнения:

Анонимен каза...

Здравейте!Тортата изглежда доста апетитно!От София съм и никога до момента не съм виждала подобни пандишпанови изрезки,имате ли представа от къде мога да закупя?

Десислава Енчева/И накрая щипка сол каза...

Здравейте!
Пандишпановите изрезки ги купих от кварталния магазин ,бяха доста евтини-около два лева :)и в интерес на истината след това не съм ги срещала.
Както е трудно да ги намериш в магазинната мрежа ,тaкa и в интернет беше доста трудно да ги намеря :D :D :D
Разбира се, може да ги замените с какаови пандишпанови блатове или да я приготвите както си е в оригинал по рецепта с бисквити и хляб.Наистина е много неочаквано шоколадов и добър вкуса на тази торта.Аз бях доста резервирана преди да я опитам ,но сега я препоръчвам смело на всеки .
Ще се радвам да опитате и да споделите впечатления.Весел ден !

Десислава Енчева/И накрая щипка сол каза...



Ето как изглежда пакета - ТУК

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (19) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (3) бешамел (7) бисквити (21) бишкоти (5) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (22) за гости (30) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (31) какао (6) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (18) кексчета (4) козунак (3) кокос (1) коктейли (4) колбас (11) крем (21) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (10) млечни (54) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (12) направи си сам (36) нещо набързо (49) ориз (6) основни (41) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (41) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (10) риба (1) руло (3) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (42) свинско месо (7) сирене (14) сиропирани (1) скара (1) сладки (13) сладолед (9) соленки (3) сосове (13) супи (11) сушени домати (1) тестени (73) тесто (14) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (28) хляб (30) хоби (5) чийзкейк (4) шоколад (31) щтрудел (1) ядки (12) яйца (50) ястия с гъби (4) ястия с пиле (25) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)

Снимките в този блог са обект на авторско право по Закона за авторското право и сродните му права.

 
Web Analytics