И накрая щипка сол: Салтимбока със свинско

сряда, 13 септември 2017 г.

Салтимбока със свинско



За първи път за Салтимбока чух и видях в предаването на Фиеста "Стопанинът на лозовата долина" с Майкъл Киарело.И честно казано не ми привлече веднага вниманието.После имаше един период,в който,където и да погледнех,всеки правеше всичко ала салтимбока - от телешко та до скариди и патладжан.И аз направих няколко експеримента с пилешко,свинско и тиквички.

Поуката от всички тези експерименти е,че "Добрият вкус се възпитава!"Понякога с години!Той е резултат от развитието ни във вярната посока.А именно да се научим да подбираме и адаптираме рецепти,да ги изпълним с най-добрите и истински продукти,които можем да осигурим, да споделим удоволствието и насладата от добрата храна със семейството си,с гостите си,с приятелите.


Необходими продукти за 4-5 порции:

600-800свинско от бута/може и плешка/ нарязано на тънички пържолки
прясна салвия по листенце за всяка мръвка
прошуто,шунка
1-2 сл брашно
2 капачки бренди
1 чч бяло вино
сол
черен пипер
малка бучка масло
зехтин

Пържолките се поръсват от двете страни с черен пипер и сол.Върху всяка пържолка се слага парче прошуто и листенце салвия.Закрепваме ги с клечка за зъби и овалваме в брашно,изтупваме добре излишното.Загряваме зехтина в тиган и изпържваме до зачервяване от двете страни.изваждаме пържолките и добавяме на тяхно място в тигана бучката масло,брендито и бялото вино.Щом се загреят,върнете пържолките в тигана и задушете за десетина минути.



Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Instant Vortex Plus - ПРОМО, 720x300
ПРЕДВАРИТЕЛНИ ПОРЪЧКИ DUO CRISP ULTIMATE LID, 01.11-10.11.2022

УouТube

Коментари

агнешко месо (1) Азия (8) аламинути (33) алкохолни (13) арабски (2) баници (16) барбекю-скара-грил (4) без глутен (5) без печене (1) без яйца (8) бешамел (4) бисквити (29) бишкоти (7) бонбони (5) брауни (2) букли (3) булгур (2) бутер тесто (6) българска кухня (15) гости (2) гофрети (2) грис (1) гръцка кухня (1) десерти (87) дребни сладки (7) дреболии (3) дъска за рязане (1) експерименти (27) желе (1) за гости (22) заек (4) закуски (63) здравословно/диетично (9) зеленчукови (58) зимнина (11) Испания (2) италианска кухня (3) какао (11) калмари (1) картофи (11) кафе (7) кейкпопс (1) кексове (16) кексчета (5) кето рецепти (2) кисело мляко (4) кифлички (4) козунак (5) кокос (9) коктейли (9) колбас (10) Коледа (1) крем (37) крокети (2) кулинарни книги (25) кухненска дъска (1) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) лозови листа (1) локум (3) майонеза (13) макарони-паста (5) мармалад (1) мед (1) меденки (1) мезета (20) миди (1) милинки (4) млечни (66) мляно месо (15) моето бебе и аз (1) морски дарове (1) мултикукър (3) мус (2) мусака (1) на фурна (28) наденица (4) напитки (17) направи си сам (41) нещо набързо (49) нудли (1) ориз (14) основни (58) от кулинарни книги и списания (4) паеля (1) палачинки (8) парено тесто (1) пастети (5) песто (2) пилешки крилца (2) питки (11) пица (5) плодови (79) полезно (2) постни (1) предястия (11) претцел (1) продуктово позициониране (1) разни (4) разядки (15) риба (4) руло (6) рулца от раци (1) руски рецепти (5) салати (12) сандвичи (8) сарми (1) сач (1) свежо (56) свинско месо (14) сирене (26) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (15) сладкиши (9) сладко (8) сладолед (14) сметана (2) соленки (2) сосове (12) супи (9) сушени домати (4) тестени (71) тесто (40) торти (34) турска кухня (5) туршии (3) френска кухня (1) хитрости (20) хлебопекарна (31) хляб (22) хоби (2) чийзкейк (8) шоколад (41) щтрудел (1) ядки (19) яйца (47) ястия с гъби (9) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (2) olympus (2) SO into FOOD (13)
DUO EVO PLUS - ПРОМО
 





W3Schools W3Schools

Web Analytics